2018 – Initiëring Beeldbank Oisterwijk

Een groot en langlopend project waarmee we in 2017 van start zijn gegaan, is ‘Beeldbank Oisterwijk’. Hierin willen we boeiende bewegende beelden die bestaan over de gemeente Oisterwijk bij elkaar brengen en gemakkelijk toegankelijk maken voor iedereen die in één van de onderwerpen is geïnteresseerd. Het gaat dan om oud en nieuw origineel filmmateriaal, maar ook over documentaires die ooit zijn gemaakt. U moet dan denken aan onderwerpen als toerisme, natuur, sport en cultuur, industrie, geloof, tradities en volkscultuur, bijzondere gebeurtenissen en oorlog in Oisterwijk.

In dit project werken we samen met o.a. lokale omroep LOVO, Oisterwijk In Beeld en de Heemkundekring. Tevens zoeken we contact met eenieder die thuis nog een filmpje heeft liggen over gebeurtenissen in of over de gemeente Oisterwijk en haar bewoners. In 2017 is de Beeldbank online gekomen met de eerste onderwerpen.

De diverse onderwerpen zullen voortdurend worden aangevuld, mede dankzij materiaal dat ons door particulieren wordt aangeboden.

Inmiddels is het aantal films gebroeid tot 500.

’n Kijkje nemen op de Beeldbank kan HIER.

Tal van Oisterwijkgerelateerde films op "Beeldbank Oisterwijk". Bekijk daar bijvoorbeeld de 'Rommeldam'-films!

Tal van Oisterwijkgerelateerde films op “Beeldbank Oisterwijk”. Bekijk daar bijvoorbeeld de ‘Rommeldam’-films!